Lapinmatkat

Huomio!
Muistathan Lapinmatkojen osalta, että majoituksen sisältävät matkavaraukset on tehtävä hyvissä ajoin. Lapin majoituskohteet vaativat kiintiövarausten peruutukset viimeistään puoli vuotta ennen matka-ajankohtaa. Olethan siis liikkeellä hyvissä ajoin!

RUSKARETKI 8. – 15.9.2018

Hinta 330 €/hlö
Sis. majoituksen, kuljetuksen ohjelmassa mainitut retket, sekä ohjelmassa mainitut 2 ruokailua.

AIKATAULU JA OHJELMA

8.9.2018 Lauantai
klo 5.00 Autoyhtiöt bussitalleilta
klo 05.15 Matkakeskus, KouvolaMatkalla 2 – 3 taukoa ja lisäksi pysähdys hetkeksi Suomussalmella Hiljaisen kansan kohdalla, valokuvien ottamisen verran. Hiljainen kansa on tuhatkunta turvepäistä hahmoa, jotka ovat seisoneet kesästä 1994 paikoillaan Käpylän pellolla viitostien varrella. Työpaja Hanslankarit, korjaa ja vaatettaa Hiljaisen kansan kahdesti vuodessa. Kesäisin tilataideteoksen vieressä toimii Niittykahvila. Hiljainen kansa rakennettiin ensimmäisen kerran 1988 Reijo Kelan toimesta hänen Ilmarin Kynnös esitykseensä Lassilan pellolle, Karhulanvaaran suoralle. Hiljainen kansa heräsi uudelleen henkiin 1990, kun Ilmarin kynnös nauhoitettiin televisiota varten ja 1994 heinäpäät pyörähtivät jopa Helsingin Tuomiokirkon portailla Kainuun maakunnan esittäytyessä Senaatintorilla.

Rukalla majoitumme ydin keskustaan Rukapalvelun Safaritaloon 8-hengen huoneistoihin. Sijaintimme on saavutettavuuden kannalta hyvä, mutta joskus öiset äänet ulkoa saattavat häiritä. Herkkäunisimpien kannattaa pakata matkaan korvatulpat varmuuden vuoksi.

Ryhmän käytössä on viisi korkeatasoista, kaksikerroksista 90m2 huoneistoa, joiden yläkerrassa on neljä kahden hengen huonetta erillisillä sängyillä sekä suihku ja WC - varustuksin. Alakerrassa on viihtyisät oleskelutilat, hyvin varusteltu keittiö, heti valmis sauna ja erillinen WC. Lisäksi lasitetuilta parvekkeilta on hienot näkymät ympäristöön. Hintaan sisältyvät huoneiston loppusiivous sekä liinavaatteet.

Samassa rakennuksessa Zone, Rukan rennoin menopaikka, jossa juonnettua karaokea joka ilta klo 21.00 alkaen.

9.9. Sunnuntaina
Omatoimi päivä ja aikaa tutustua Rukan palveluihin, joista saatte informaatiota jo matkalla bussissa.

10.9. Maanantaina
klo 10.00 sään salliessa lähdemme käymään Konttasella. Tätä retkeä suosittelemme vain tervejalkaisille ja omalla vastuulla, sillä Karhunkierrokseen kuuluva Konttanen on saanut nimensä siitä, että loppumatka täytyy mennä lähes kontaten. Polku on noin 400 m pituinen ja huikeat näkymät kyllä palkitsevat kiipeämisen.
Muille suosittelemme käyntiä Rukan huipulla, jonne pääsee joku polkua myöten tai tuolihissillä.

klo 15.00 lähdemme linja- autolla Safaritalon isolle kammille, jossa ryhmää odottaa 20-hengen savusauna uintipaikkoineen ja laavuineen. Uikkarit ja pyyhe matkaan siis. Saunomisen jälkeen nautimme Isossa Kammissa kolmen ruokalajin illallinen kera yhden oluen tai viinin. Kammi on puurakenteinen osittain kalliota vasten oleva, satumainen paikka, jonne mahtuu 100-henkeä kerrallaan.

11.9. Tiistaina
klo 10.00 lähdemme käymään Oulangan kansallispuistossa Kiutakönkäällä. Katsomme luontokeskuksen auditoriossa luontofilmin, jonka jälkeen lähdemme luontopolkua pitkin noin ½ kilometriä koskenpartaalle, jossa nuotiopaikka ja mahdollisuus paistaa makkaraa. Luontokeskuksessa on myös kahvila ja matkamuistomyymälä. Paluumatkalla hotellille pysähdymme kaupan luona täydentämään ruoka- ja juomavarastoja.

12.9. Keskiviikkoa
Omatoimipäivä. Mahdollisuus lähteä esimerkiksi Valtavaaran luontopolulle, jonka varrella pieniä lampia ja nuotiopaikkoja. Mukaan kannattaa pakata juotavaa ja jotain pientä syötävää. Vaaran huipulta on paras tulla samaa reittiä takaisin, jotta ei joudu Konttasen reitille.

13.9. Torstai
klo 10.00 lähdemme käymään Posiolla Pentikin mäellä, jossa myymälä ja monipuolinen Pentik- museo. Katsottavaa on runsaasti, esimerkiksi alkuperäinen kotimuseo, josta koko tuotanto sai alkunsa. Pentikin myymälän yläkerrassa myös kahvila. Klo 13.00 lähdetään ajamaan Lomakeskus Himmerkiä kohti, jossa nautimme lounaan ja patikoimme kilometrin mittaisen edesmenneen velhon suunnitteleman Taikapolun.

14.9. Perjantai
Omatoimipäivä, josta osan aikaa kannattaa käyttää pakkaamiseen seuraava aamun lähtöä ajatellen.

15.9. Lauantai
klo 9.00 sanomme jäähyväiset Rukalle ja lähdemme paluumatkalle.